Кандидат-студентите по журналистика в Софийския университет пишат по темата Пътят, съобщиха

...
Кандидат-студентите по журналистика в Софийския университет пишат по темата Пътят, съобщиха
Коментари Харесай

Кандидат-студентите по журналистика в СУ пишат по темата Пътят

Кандидат-студентите по  журналистика в Софийския университет пишат по тематиката " Пътят " , оповестиха от вуза.

С писмения изпит по публицистика продължава  втората кандидатстудентска сесия на Софийския университет  за образователната 2018/2019 година

Писменият изпит, за който  416 претенденти са подали заявление за явяване , се организира в  аудитория 272 на СУ, написа news.bg.

Бяха изтеглени и две контролни тематики: " Промяната във вашите ръце " и " Капани на връзката ".

Заместник-ректорът на Алма матер проф. Ренета Божанкова приветства бъдещите студенти на Софийския университет и изрази убеденост, че  ще се показват чудесно на изпита . Пожела им да подредят добре думите и мислите си и да провеждат по този начин времето си, че да съумеят да напишат всичко, което им подскажат  знанието, умеенето да си служат със словото  и разбирането им за днешния свят.

Доц. Ефрем Ефремов, ръководител на изпитната комисия по публицистика,  също се причисли към пожеланията за триумф.

В балообразуването на бакалавърските стратегии по " Журналистика " и " Връзки с обществеността " влизат оценките от  писмения и от устния изпит по публицистика . От тази година в компетентност " Книгоиздаване " ще се взима само  по-високата оценка от двата конкурсни изпита , а не сборът, както беше до момента в изискванията за прием; към този момент ще има опция по желание за кандидатстване в тази компетентност с оценките от матурите по " Български език и литература ", " История и цивилизация ", " Философски цикъл " и непознат език.

Непроменено  остава условието до вербален изпит по публицистика да се позволяват издържалите писмения изпит  с оценка не по-ниска от добър (3,50).
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР